‘Wat een leuk en vernieuwend idee!’ – Centrum Sittard over Winkelradio

In het stadscentrum van Sittard is in de maanden november en december van 2022 een custom made Winkelradio kanaal te horen. Hierbij is een mix van kerstmuziek en normale muziek te horen afgewisseld met eigen vormgeving met de naam van de stad en boodschappen van lokale ondernemers. Winkelradio sprak Rosanne van Hoolwerff, werkzaam voor Centrummanagement Sittard.

We zijn hier in Sittard. Wat maakt het centrum hier zo uniek?
Het is een prachtig historisch centrum met heel veel unieke winkels. Ketens vind je er uiteraard ook, maar het kenmerkende van Sittard is toch wel dat we zoveel unieke en onderscheidende zaken hebben die je niet snel ergens anders zult vinden. Ook bevindt een groot deel van het centrum zich binnen de oude stadswal die nog voor ¾ intact is. Een unieke omgeving dus om in te shoppen!

Waarom hebben jullie de keuze gemaakt voor Winkelradio? 
Lokaal shoppen is natuurlijk altijd belangrijk. We zijn hier met z’n allen denk ik nog bewuster van geworden door corona. Voor het eerst in drie jaar kunnen de winkeliers in de belangrijke decembermaand hun deuren weer volledig openen zonder enige restricties. Dan willen we niet dat je reclame hoort van grote ketens zoals een bol.com, mediamarkt of een Amazon, maar juist de lokale ondernemer. Daarom hebben we voor winkelradio gekozen om zo én sfeervolle muziek te hebben én alleen maar reclame te horen van de ondernemers uit onze binnenstad. Winkelradio kon dat realiseren voor ons.

Hoe ervaart het winkelend publiek de Winkelradio van Sittard? 
We krijgen erg leuke reacties. Ze zijn verrast dat dat zo op deze manier kan en dat we zo de lokale ondernemer helpen. Ook op onze socials zijn de reacties alleen maar positief.

Er lopen radiocommercials mee van lokale ondernemers. Hoe ervaren de ondernemers dit? 
Toen we de oproep plaatsten in onze nieuwsbrief zijn we echt overladen met positieve reacties. Ze vonden dit zo’n leuk en vernieuwend idee! Niet iedereen heeft zichzelf nog gehoord omdat ze natuurlijk IN de winkel staan, maar het idee dat ze hun eigen reclamespotje hebben en dat dat door de winkelstraten van Sittard te horen is, is natuurlijk geweldig.

Is Winkelradio een beter alternatief gebleken dan de reguliere muziekcomputer? 
Wij hebben in Sittard normaal rechtenvrije muziek, dus dat zijn niet de bekende liedjes. Nu waren we in de gelegenheid om wel de populaire muziek van nu en de klassieke kersthits te draaien in deze periode, dus dat brengt zeker extra sfeer.

Tot volgend jaar? 
Zeker!

Winkelradio ook inzetten in uw stadscentrum? Neem contact op met Winkelradio via info@winkelradio.com of via ons contactformulier!