Centrum Sittard volledig overgestapt op Winkelradio

Na twee succesvolle samenwerkingen tijdens de kerstperiode is Centrum Sittard volledig overgestapt op Winkelradio als oplossing voor het geluid in de binnenstad. Winkelradio sprak met Anna-Chiara Pani van het Centrummanagement Sittard over de vestingstad en de keuze voor Winkelradio.

bron: Centrummanagement Sittard

Hoe ziet het centrum van Sittard eruit? Wat maakt het uniek? 
”Sittard heeft een prachtig historisch centrum met heel veel unieke winkels. Uiteraard zijn er zoals in elke stad ook verschillende ketens te vinden, maar het kenmerkende van Sittard is toch wel dat we zoveel unieke en onderscheidende zaken hebben die je niet snel ergens anders zult vinden. Ook bevindt een groot deel van het centrum zich binnen de oude stadswal die nog voor ¾ intact is. Een unieke omgeving om dus een dagje te vertoeven!”

Waarom is de keuze voor Winkelradio gemaakt? 
”In 2022 vonden wij als Centrummanagement dat het anders moest. Lokaal shoppen is natuurlijk altijd belangrijk, maar sinds de coronaperiode zijn we hier nog bewuster mee bezig. We wilden geen reclamespotjes van bijvoorbeeld BOL.com, Mediamarkt of Amazon door de winkelstraten laten klinken, maar juist de lokale ondernemers. Daarom hebben we ook voor Winkelradio gekozen, om zo én sfeervolle muziek te hebben én alleen maar reclamespotjes te horen van de ondernemers uit onze binnenstad. Winkelradio kon dit realiseren.”

”Na dit twee jaar tijdens de feestmaanden te hebben gedaan, hebben we in 2024 besloten om Winkelradio het hele jaar onze muziek te laten regelen. Dus alleen maar leuke muziek én lokale ondernemers op de radio in de binnenstad van Sittard!”

Wat maakt Winkelradio juist voor een stadscentrum interessant? 
”Sfeer is heel belangrijk in in een binnenstad. Voorheen hadden we rechtenvrije muziek in de binnenstad, liedjes die dus niemand kende. Een stad bruist veel meer als er bekende en gezellige achtergrondmuziek te horen is, afgestemd op de periode van het jaar. Tijdens carnaval zijn dus de carnavalskrakers te horen, tijdens het Oktoberfeest echte Duitse muziek en in december de populaire kerst hits. Daarnaast is het voor de bezoekers ideaal dat ze na het horen van de reclamespotjes, gelijk de desbetreffende winkel kunnen inlopen. Ook worden ze via Winkelradio geïnformeerd over de parkeertarieven en aankomende evenementen!

Hoe betrekken jullie ondernemers bij dit eigen radiokanaal? 
Lokale ondernemers krijgen de mogelijkheid om hun eigen reclamespotje aan te leveren. In 2022 en 2023 is hier al heel veel gebruik van gemaakt! Hoe leuk is het ook om je eigen reclamespotje te hebben en dat dat te horen is door de winkelstraten van Sittard, natuurlijk geweldig.

Waarom moet men écht naar Sittard komen? 
”De unieke historische binnenstad van Sittard is een plek vol levenslust. Dat zie, voel, hoor, proef en ruik je direct. Bij uitstek een plek voor mensen die aandacht hebben voor wat mooi, aangenaam en smakelijk is. En daar hoef je geen Sittardenaar voor te zijn.”

Interesse in uw eigen Winkelradio (tijdens de kerstperiode)? Mail naar info@winkelradio.com