De winkel van 2030: beleving staat centraal

Een dagje winkelen in 2030 zal er anders uit gaan zien. Dit blijkt uit de jaarlijkse Retail Monitor van advieskantoor PwC, een jaarlijks onderzoek onder retailers en consumenten. In de winkel van de toekomst draait het vooral om ‘beleving’, aldus het onderzoek.

Beleving en ervaring worden leidend
De fysieke winkels van de toekomst worden door retailers ontwikkeld door het creëren van een ervaring belangrijker te maken dan traditionele verkoop. Volgens Milo Hartendorf, retailexpert en partner bij PwC, geeft maar liefst 80 procent van de winkeliers aan dat het bieden van winkelervaring in de toekomst prioriteit krijgt boven in-store verkopen.

Hartendorf: ‘Succesvolle merken integreren deze nieuwe ervaring voor consumenten met hun ‘omnichannel’-aanpak. Zij creëren een meeslepende en deelbare klantervaring waarmee ze consumenten inspireren. Een meerderheid van de consumenten zoekt dit ook: rond de 60 procent van hen verwacht in de fysieke winkel van de toekomst een ervaring op te doen.’

Winkelradio als onderdeel van nieuwe ervaring
Het bieden van beleving en een unieke ervaring aan de consument, is ook het uitgangspunt van Winkelradio. Met Winkelradio kies je voor een custom-made radiokanaal voor in je winkel, onderneming of stadscentrum dat direct bijdraagt aan een positieve ervaring in je onderneming. Je bereikt je gast immers direct met de beste muziek afgestemd op jouw doelgroep. Dit afgewisseld met eigen vormgeving en eigen commercials over je eigen producten en services.

Samen met Winkelradio op naar de winkel van de toekomst? Probeer Winkelradio vrijblijvend 1 maand gratis uit of mail naar info@winkelradio.com voor meer informatie.