Forse opleving in de Nederlandse winkelstraten

Fysiek een winkel bezoeken is in trek. Dat bevestigen de cijfers van marktonderzoeker Locatus: in veel Nederlandse winkelstraten is het dit voorjaar weer net zo druk als vóór corona.

Opvallende verbetering
Locatus onderzoekt twee keer per jaar het aantal passanten in de 33 grootste stadscentra van Nederland. In de eerste jaren na corona, 2022 en 2023, werd al een voorzichtig herstel gezien. Het aantal bezoekers stond toen op op zo’n 75 procent in vergelijking met 2019. Gertjan Slob van Locatus tegenover de NOS: “Bij de tellingen van dit voorjaar zien we een opvallende verbetering. Ik denk dat mensen de hang terughebben naar de winkelstraten, mensen willen weer op pad gaan. Online heeft bij sommige sectoren wel een klein beetje z’n maximum bereikt.”

Potentiële kopers
De toegenomen drukte op de meeste plekken zegt alleen niks over de omzet van de winkels in de straat. Mensen die er lopen zijn niet direct ook echt kopers volgens Slob: “Het zijn in ieder geval potentiële kopers. Het is aan de winkeliers om ze van de straat de winkel in te krijgen.”

Bereik je potentiële koper met Winkelradio
Het bieden van beleving en een unieke ervaring aan de consument, is dé manier om de potentiële koper aan je te binden. Met Winkelradio kies je voor een custom-made radiokanaal voor in je winkel, onderneming of stadscentrum dat direct bijdraagt aan een positieve ervaring in je onderneming. Je bereikt de potentiële koper immers direct met de beste muziek afgestemd op jouw doelgroep. Dit afgewisseld met eigen vormgeving en eigen commercials over je eigen producten en services. Zo draagt Winkelradio bij aan een unieke ervaring in het fysieke bezoek aan je winkel, onderneming of stadscentrum.

Samen met Winkelradio je onderneming nog meer beleving geven? Probeer Winkelradio vrijblijvend 1 maand gratis uit of mail naar info@winkelradio.com voor meer informatie.